Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Aici veți găsi o listă cu întrebări frecvente și răspunsuri complete.
Pot începe cursurile auto la 17 ani?
Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi, categoria B este de 17 ani și 9 luni. Vârsta minimă pentru a susține examenul auto la categoria B este de 18 ani. Așadar, poți începe școala de șoferi cu 3 luni înainte să împlinești 18 ani, astfel încât să îți faci cadou de majorat permisul auto. Însă, pentru categoriile C și C+E, vârsta minimă pentru înscriere la școala de șoferi și susținerea examenului este de 21 ani.
Există limită de vârstă pentru obținerea permisului. Până la ce vârstă poți face școala de șoferi? Pot face școala de șoferi la orice varsta? Există o vârstă maximă până la care se poate obține permisul auto?
În legislație, nu este menționată o vârstă maximă, medicul fiind cel care decide dacă o persoană este sau nu aptă pentru condus.
Pot sa mă înscriu la o școală de șoferi în orice județ, dacă fac dovada resedintei în orașul respective? Pot face școala de șoferi în Iași dacă nu am domiciliul aici?
Da, poți urma cursurile unei școli de șoferi în Iași, urmând ca apoi să susții examenul în orașul de reședință. Însă, dacă obții viza de flotant, poți susține examenul auto în Iași, chiar dacă nu ai buletin de Iași.
Ce documente sunt necesare pentru depunerea dosarului la școala de șoferi? Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere la școala de șoferi? Cât costă cazierul, fișa medicală și testarea psihologică?
Pentru a te înscrie la cursurile unei școli de șoferi, trebuie să aduci la sediul școlii următoarele: act de identitate (original și copie); - fișa medicală din care reiese că ești apt pentru conducerea autovehiculelor din categoria pentru care soliciți permisul, obținut de la o policlinică autorizată; recomandăm Nicolina sau Zenmed deoarece au un preț de 55 lei; - aviz psihologic din care reiese că ești apt pentru conducerea autovehiculelor; recomandăm Nicolina sau Zenmed pret 40 lei; - certificat de cazier judiciar cu mențiunea „pentru scoala de soferi sau examen auto'; gratis nu se percepe taxa (primul cazier pt “școala de șoferi”, rămâne în arhiva dosarului/școlii. cerere de înscriere (oferită de școala de șoferi).
Ce condiții și ce acte trebuie să conțină dosarul pentru susținerea examenului auto?
Pentru admiterea prezentării la examenul scris auto și la proba de traseu, candidatul va pregăti un dosar cu următoarele documente: - fișa de școlarizare (se completează automat din sistemul ARR, obținând un cod de bare iar pe această fișă trebuie să dovedească valabilitatea avizului medical, se vizează la policlinica unde s-a făcut fișa medicală de către cursant); valabilitate fisei medicale este de un an 1 an. al doilea cazier pentru “examenul auto” se obține după terminarea / finalizarea orelor de conducere și trebuie să fie valabil până în ziua când este programat la traseu. copie Carte de Identitate “xeroxam noi la secretariatul școlii de șoferi” ; - chitanță pentru achitarea taxei de examen auto la CEC în valoare de 89 Lei cu taxă suplimentară de 6 lei sau la POSTA cu taxa suplimentară de 5 lei.
Se percep taxe pentru pregătirea dosarului sau pentru închirierea mașinii?
Costul efectiv al cursurilor pentru școala de șoferi este cel menționat în contract ce include și combustibilul. Nu se percepe taxă în ziua primului examen, intră în prețul școlarizării. Pentru cei declarați “respins” la primul examen, este necesar conform legii efectuarea a trei ședințe suplimentare, după care se obține o adeverință eliberată automat din sistemul ARR și achitarea examenului practic echivalent cu prețul unei ședințe suplimentare. Apoi școala de șoferi reprogramează cursantul la traseu.
Cât costă până la urmă școala de șoferi?
Școală de Șoferi AUTO BYA STAR, are următoarele prețuri în 2021: SEAT IBIZA - 1650 LEI (cash/rate); GOLF 6 - 1750 LEI (cash/rate) în funcție de instructorul ales de dvs. GOLF 6 - 1800 LEI (cash/rate) în funcție de instructorul ales de dvs. AUDI A3 - 1950 LEI (cash/rate) *Combustibilul și primul examen cu poliția este inclus în prețul școlarizării pentru Categoria B !!! Nu avem costuri ascunse !!!
Cărțile de legislație după care învăț în timpul cursurilor teoretice de la școala de șoferi se plătesc separat?
Da. Acestea se plătesc separat iar recomandarea noastră este să se cumpere întotdeauna din centre specializate, librării sau din cadrul școlii noastre “editura Rădulescu” pentru a avea siguranța că acestea sunt în conformitate cu ultimele legi apărute.
Care-i investiția totală pentru a obține permisul la categoria B?
Costul total este în funcție de prețul ales (costul școlii) + aprox. 200 Lei pentru alte taxe și avize, bani pe care nu îi plătești la școală. La acest cost se adaugă opțional în plus ore de pregătire suplimentară înainte de examen în funcție de câte ore doriți sa faceți suplimentar pentru a fi sigur că reușiți de la prima examinare.
Care este programul orelor teoretice la școala de șoferi Auto Bya Star?
În general, a doua parte a zilei, după ora 16-17. Majoritatea cursanților lucrează sau studiază, astfel că ne-am adaptat și noi programului de lucru. Încercăm pe cât posibil să oferim un program cât mai flexibil.
Care este zona de întâlnire pentru orele de condus?
De obicei, la sediul școlii de șoferi.
Cât durează o ședință de condus?
La școala noastră de șoferi, o ședință de condus durează 100 min.
Cât durează școala de șoferi?
Perioada de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere la categoria B este de minim 4 săptămâni, în care sunt incluse 24 ore de legislație rutieră și 30 de ore conducere practică (15 ședințe).
Cât este valabilă școala de șoferi?
Școala de șoferi este valabilă un an de la încheierea dosarului, adică a ultimei ședințe efectuate. Dacă timp de 1 an de zile de la absolvirea școlii nu vă prezentați la examen sau nu luați examenele, la cererea dvs va trebui să vă reînscrieți din nou la școala de șoferi.
Dacă nu iau examenul teoretic sau cel practic, trebuie să repet cursurile?
Nu trebuie să reluați cursurile, doar dacă doriți. Dacă nu vei promova examenul teoretic, trebuie sa va reprogramați online pe DRPCIV IAȘI la secțiunea “înregistrare dosar examinare”. Dacă nu vei promova la proba de traseu, vei putea încerca din nou după ce ai efectuat cele 3 ședințe suplimentare contra cost aferente categoriei la care te-ai înscris. După aceste 3 ședințe suplimentare, școala de șoferi trebuie să-ți elibereze o adeverință și să te reprogrameze la traseu. De la al doilea examen, scoala reprogramează următorul examen, fără a mai fi nevoie să vă prezentați dvs la poliție.
Cât timp este valabil dosarul?
După finalizarea dosarului pentru examenul auto și eliberarea acestuia de la școala de șoferi, cursantul are la dispoziție 1 an de la ultima oră de conducere finalizată pentru a susține examenul pentru obținerea permisului.
Trebuie să ai 10 clase ca să poți da de permis?
Încă nu există o informație oficială în acest sens. Foarte probabil să fie un zvon, o propunere care nu se va concretiza. A mai existat această discuție și în anii trecuți. Așteptăm să aflăm informații sigure.
În ce constă examenul pentru obținerea permisului de conducere?
Pentru a obține permisul de conducere, vei da o proba teoretică și una practică. Proba teoretică constă într-un chestionar cu 26 întrebări, din care trebuie să răspunzi corect la minim 22 de puncte pentru a trece testul. Timpul alocat rezolvării chestionarului de verificare a cunoștințelor teoretice este de 30 minute. Aceste chestionare se fac obligatoriu și după cursul de legislație, având calificativul ADMIS, după care puteți începe orele de conducere practică.
n ce constă proba practică?
Proba practică constă în conducerea autoturismului pe traseu, împreună cu un agent/examinator de la Poliție și un martor dintre cursanții prezenți la examen.
Am permis de conducere dar nu am mai condus de mult. Pot să apelez la școala de șoferi pentru câteva ședințe?
Da. Prețul este de 100 Lei / ședința pentru categoria B, iar timpul efectiv de condus este de 100 min.
Proba practică se dă cu mașina pe care am făcut cursurile auto?
Da, examenul se susține pe aceeași mașină care ați efectuat orele în timpul școlarizării.
Dacă am permisul anulat, pot să mă înscriu la școală pentru redobandire permis?
Da. Pentru înscriere este necesar să aduceți originalul și o copie a hotărârii judecătorești cu condiția sa treacă perioada de suspendare sau executare a pedepsei. La dosar trebuie depusă fișa medicală, avizul psihologic, cazierul, hotărârea judecătorească în original, chitanță pentru 89 lei taxă eliberare permis achitată la CEC sau Poștă, copie CI și anexam o cerere eliberată de școala de șoferi pentru poliție. Trebuie să efectuați minim o ședință de conducere, după care vi se eliberează dosarul pentru a vă programa online la examenul teoretic.